Omleta cu cartofi rasi

de Adi in Aperitive / Garnituri, 30 Noi 2016 | 16081 vizualizari

 

Omleta este preparatul cel mai potrivit pentru mic dejun, după părerea noastră, mai ales pentru că se poate combina cu foarte multe ingrediente: carne, cartofi, cârnați, ceapă, verdeață, brânzeturi, etc.
Este preparatul pe care noi, băieții din casă, îl facem în fiecare weekend.
De data aceasta, am ales să preparam omletă cu cartofi rași, mărar și puțină mozzarella și am servit-o cu legume proaspete și branză telemea, alături de o cană cu lapte.
 

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă medii
  • 3 cartofi albi, medii
  • puțină mozzarella rasă
  • 4-5 fire mărar verde
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu cartofi rasi:

Curățăm cartofii, îi spălăm și îi dăm pe răzătoarea mare.

Amestecăm ouăle cu un praf de sare, adăugăm cartofii rași, puțină mozzarela rasă, cam o mână, nu mai mult, mărarul verde tocat mărunt și puțin piper și omogenizăm compoziția.

Ungem o tigaie antiaderentă cu puțin ulei de măsline și o punem la încins, pe foc mediu.

Turnăm compoziția de omletă cu cartofi rași, în ea și o lăsăm să se prepare bine pe prima parte, apoi o întoarcem cu ajutorul unei spatule.

Compoziția omletei fiind mai groasă, necesită mai mult timp de preparare decat o omleta obișnuită, 1-2 minute în plus pe o parte și la fel pe cealaltă.

Este foarte gustoasă și mai ales sățioasă, dintr-o porție, așa cum am făcut-o eu, pot servi 2 persoane.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Focul îl lăsăm la intensitate medie, pentru a nu se rumeni prea repede omleta la exterior, iar cartofii să rămână nepreparați.

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu cartofi rasi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi Lyonezi