Orez negru cu creveti Sichuan

de Sylvia in Fructe de mare, 26 Iul 2010 | 12716 vizualizari

 

Daca va ganditi la cina pentru o persoana nu trebuie neaparat sa fie un platou banal, ceva luat in graba din frigider…poate fi un adevarat festin pregatit pentru o persoana eu asa am facut si am testat aceasta reteta de creveti. Am adaptat o reteta dintr-o carte de bucatarie chinezeasca, am adaugat ardeiul rosu pentru putina culoare si am scazut cantitatea de ceapa verde .

 

INGREDIENTE

  • 150 grame de creveti,
  • un fir de ceapa verde,
  • o jumatate de ardei rosu,
  • 2 cm de ghimbir prospastat ras sau taiat fin.
  • Pentru sos avem nevoie de :
  • 1 lingura de ulei de masline sau arahide,
  • un catel de usturoi,
  • o lingura sos de soya,
  • o lingurita de ulei de susan ( e foarte aromat ),
  • 1 lingura de sos de rosii,
  • 2 lingurite de otet de orez sau de cidru ( puteti inlocui cu orice otet ),
  • 2 lingurite de zahar,
  • putina sare.
  • Garnitura la alegere  : 
  • eu am folosit de data asta orezul negru fiert simplu cu apa si sare timp de 18 minute
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez negru cu creveti Sichuan:

Preparare: pregatim un bait  amestecand toate ingredientele  pentru sos si lasam crevetii decorticati in acest bait  timp de minim 3 ore la rece. Pregatim apoi legumele si scoatem crevetii din frigider.

 Intr-un wok  turnam crevetii cu sos cu tot si adaugam feliutele de ardei rosu si lasam la foc mediu 2-3 minute. Adaugam apoi rondelele de ceapa verde si ghimbirul ras si mai lasam 2 minute.

 Intre timp pregatim platoul  aranjand orezul negru cu o forma triunghiulara si  aranjam in jurul orezului crevetii si sosul si decoram cu rondele de ceapa verde.

  A fost o cina excelenta, crevetii au avut un gust minunat de la sosul cu susan si ghimbir, o sa repet cu siguaranta reteta. Eu i-am acompaniat si de un pahar de vin rosu si un film bun .

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez negru cu creveti Sichuan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cous cous cu creveti si legume