Pasca

de papabundetot in Prajituri, 14 Iun 2013 | 2444 vizualizari

 

Am incercat acum de Paste pentru prima data sa fac si eu Pasca…pentru ca e sambata …inca nu pot spune cat de buna este insa,la cum miroase si cat de frumoasa a iesit cu siguranta este delicioasa.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat am folosit:

  • 400 gr faina 650 (se poate si 000 dar eu o prefer pe aceasta)
  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • 50 gr zahar (eu am pus zahar pudra ca sa se topeasca mai repede)
  • 1 ou
  • 3 linguri de lapte

Ingrediente umplutura:

  • 1 kg branza de vaci
  • 6 oua mari (eu am pus 7 mici)
  • 200 gr zahar (eu am pus tot pudra ca sa se topeasca mai repede)
  • 100  gr stafide inmuiate in apa in care am pus 2 fiole de esenta de rom
  • 4 plicuri zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca:

Din toate aceste ingrediente a iesit un aluat faramicios in prima faza dar apoi l-am rasturnat din castron pe masa si l-am framantat cu mana si aluatul s-a legat…e ca un aluat de tarta.Am intins aluatul cu sucitorul cam de grosimea unei monede,apoi l-am pus in forma cu fund detasabil.Am asezat aluatul cu grija si am lasat marginile mai inalte.L-am dat la frigider 20-30 minute pana cand am pregatit umplutura.

Am amestecat toate ingredientele bine de tot pana cand s-a topit zaharul,am adaugat apoi stafidele.Am scos aluatul de la frigider,am adaugat umplutura peste el,am nivelat sa fie uniform si am bagat in cuptorul incins,unde       pasca mea a stat cam o ora dar la foc mic (eu folosesc un aragaz clasic).

Cand umplutura s-a legat si la testul cu scobitoarea a fost ok,nu s-a mai luat nimic pe scobitoare,am oprit focul,am scos pasca si cam dupa 10 minute am presarat pe ea zahar pudra,pentru un aspect mai…apetisant 

Paste Fericit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Rocsi 1

14.06.2013, 20:56

Imi place mult si e foarte buna

MotanLaOale 1

15.06.2013, 11:24

papabundetot 1

15.06.2013, 18:52

Ce lume prietenoasa pe aici fata de alte site-uri...ma bucur sa vad asta si MULTUMESC!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat