Pasta de susan preparata in casa - Tahini

de Merisor in Sosuri, 7 Noi 2018 | 6963 vizualizari

 

Cum îmi place mult hummusul, m-am gândit să-mi prepar în casă și tahini sau pastă de susan.
Nu știu, dar tot ce am luat din comerț parcă a fost prea amărui la gust și nu m-am împăcat cu el.
A ieșit chiar delicios al meu, aproape că îmi venea să-l servesc simplu, pe lipii calde. :D
 

 

INGREDIENTE

  • 100 g semințe de susan
  • 75 ml ulei de măsline
  • sare, după gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de susan preparata in casa - Tahini:

Mai întâi rumenim ușor semințele de susan.

Punem semințele de susan într-o tigaie cu pereți dubli, la foc mediu, și amestecăm intens să nu se ardă.

Dacă se ard, vom avea o pastă de susan cu gust intens amărui.

Așa că nu le lăsăm pe foc decât 4-5 minute.

Le măcinăm, apoi, până le tranformăm în pastă.

Transferăm pasta de susan în recipientul unui blender, sau a unui mixer.

Adăugăm uleiul și le mixăm intens, până la omogenizare.

În funcție de consistența și gustul dorit, mai adăugăm, sau nu, ulei.

Potrivim gustul cu sare și punem tahini sau pastă de susan într-un borcan cu capac, pe care îl dăm la frigider până în momentul folosirii.

Să vă fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Se poate păstra la frigider chiar și două săptămâni, dar vom avea grijă să-l facem puțin mai sărat.

2

Se poate folosi și ulei de floarea soarelui, sau ulei de susan.

3

Dacă folosim doar o parte din tahini, peste cel care rămâne adăugăm ulei, pentru a crea o peliculă protectoare împotriva mucegaiului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de susan preparata in casa - Tahini" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mirela0911 1

08.11.2018, 10:05

Nu am mancat niciodata, va trebui sa o incerc!

mihaelar63 1

13.11.2018, 04:41

RuxyRux 1

15.11.2018, 21:34

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pasta si sos tahini