Pilaf - MARTINEL

de angelika in Mancaruri de post, 18 Sep 2012 | 4046 vizualizari

 

Astazi imaginatia mea a facut o calatorie in copilaria fetei mele, care avea o multime de ursuleti ca si jucarii.Toti ursuletii aveau nume, dar Martinel era deosebit.Si uite asa mi-a venit o idee de a face un pilaf in forma de...Martinel.Sigur va va placea si veti face si voi copiilor vostri.POFTA INTERESANTA!

 

INGREDIENTE

  • 150 g orez cu bob rotund
  • 2 cepe mici
  • un ardei rosu
  • un ardei verde
  • 2 rosii
  • patrunjel
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf - MARTINEL:

Pentru inceput se spala orezul si se lasa intrun vas cu apa calduta. Se taie ceapa, ardeii si rosiile si se pun la calit in putin ulei. Cand au capatat culoarea aurie se pune orezul, sare, delikat, piper, o frunza de busuioc, 2 frunze de menta.Se toarna apa sau zeama de pui pana acopera orezul .Se pune  la cuptor ptr cca 15 min.Se lasa la racit si apoi se modeleaza dupa imaginatie si fotografia alaturata.

Pe Martinel l-am ornat cu: ochii-bob de strugure si o felie de maslina;gura, urechile si pantofii-ardei rosu;hainuta-ardei copt cu frunze de patrunjel.

TIPS-URI

1

orezul este alimentul care ne protejeaza inima, creierul si sanatatea pielii!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf - MARTINEL" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu legume