Plachie cu peste... :)

de rock46hunt in Peste, 23 Mar 2014 | 6473 vizualizari

 

Imi place pestele... :)

 

INGREDIENTE

  • 4 pesti la aprox 300g/buc
  • 4 cepe normale
  • 2 rosii
  • 3-4 catei de usturoi
  • piper
  • sare
  • ulei
  • malai
  • patrunjel verde
  • apa
  • vin
  • bulion
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie cu peste... :):

De preferat este sa capturezi pestii...direct din apa... :) dupa care ii faci fileuri...

Fileurile se prajesc in putin ulei la foc mic.

Ceapa,ustoriul si rosiile se taie felii,respectiv cubulete si se calesc cu putina apa la foc mic.

Se prepara un sos din aprox 2 linguri de bulion,250ml apa,50ml vin alb si 50ml ulei,in care se adauca sare si piper dupa gust si se toarna peste ceapa,usturoi si rosii. Se lasa sa dea in clocot si se opreste focul.

Intre timp se prepara mamaliga...

Fileurile prajite se pun intr-un vas (platou) de preferat ...si se pune peste amestecul de legume si sos.Se adauga si patrunjelul verde taiat marunt... Se lasa aprox 15 min dupa care se poate servi alaturi de mamaliga facuta bine si de un vin alb demisec... Pofta buna! :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie cu peste... :)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

-Licurici- 1

26.06.2015, 15:23

arata asa de bine!!

Ksenya 1

21.02.2016, 13:56

pestele prins de tine ?! ce prezentare

Rahela Velicu 1

05.01.2017, 01:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cod marinat in lapte cu ardei copti