Placinta cu carne si ceapa verde

de Constelatialeu in Mancaruri cu carne, 28 Oct 2015 | 4337 vizualizari

 

Din categoria, am aburit-o si in seara asta....

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat foitaj
  • 400 g carne tocata de porc
  • 2 oua
  • 150 g mozzarela
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • sare
  • piper
  • parmezan ras
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne si ceapa verde:

Lasam aluatul sa se dezghete la temperatura camerei. Taiem ceapa verde marunt si impreuna cu carnea o punem in tuci sa se caleasca, cca 15 min. Mozzarela o taiem cubulete mici. Scoatem din tuci amestecul de carne si ceapa, avand grija sa scurgem bine surplusul de ulei si zeama lasata d ecarne. Punem intr-un castron, potrivim de sare si piper, adaugam mozzarela taiata cubulete,punem un ou si albusul de la al doilea ou, omogenizam bine.Intindem aluatul dupa ce s-a dezghetat, il taiem in doua cu ajutorul unei farfurii, dimensiunea e cea a formei in care am copt placinta. Am folosit o forma de ceramica cu dimensiunea de 26 cm. Ungem forma cu unt. Asezam compozitia peste prima foaie, apoi asezam a doua foaie si apasam marginile sa se lipeasca intre ele. Asezam placinta in tava, in centrul asezam un pahar ca sa ne ajute sa forma ''petale'', crestand din loc in loc.  Din restul de aluat formam un sul subtire si il asezam pe marginea placintei. Cu ajutorul unei furculite intepam placinta, apoi ungem cu galbenusul ramas,galbenus diluat cu o lingurita de lapte. Deasupra presaram parmezan. Dam forma la cuptor, la foc moderat , cca 1 ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Panacris 1

29.10.2015, 09:11

Gherca Daniela 1

29.10.2015, 12:02

ce placinta frumoasa si buna ai facut!

Gicuta 1

30.10.2015, 00:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Friptura la gratar cu cartofi noi