Placintute umplute

de SENO in Mancaruri cu carne, 5 Aug 2011 | 3335 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluatul I :

  • 7 linguri de ulei
  • 10 linguri de apa
  • faina cat cuprinde
  • un praf de sare

Aluatul II :

  • o jumatate de pachet de unt sau 2 linguri de untura
  • 7 linguri rase de faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintute umplute:

Din primul aluat se framnta o coca si se intinde .

Al doilea aluat se intinde peste primul cu lingura, se impatura in 4 si se intinde iarasi fara a se mai framanta.

Aceasta operatie se face de mai multe ori, eu l-am impaturit de 5 ori, apoi se da frigider 30 de minute.

Se intinde foaia cat mai subtire, se taie patrate care se umplu cu branza,cu nuca,cu carne,cu mere,cu varza etc.

Daca faceti placintute sarate trebuie sa adaugati si putina sare in aluat,daca sant dulci puneti zahar dupa gust.

Pentru cremes se coc 2 foi pe dosul tavii.

Eu am facut o umplutura dintr-o ceapa calita in foarte putin ulei, cu 2 carnaciori taiati feliute, un ardei si o rosie,sare si piper

Cand am umplut placintutele am pus si putina branza telemea in fiecare si le-am lasat 30 de minute in cuptor la foc potrivit. 

Au fost delicioase :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintute umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

RuxyRux 1

07.08.2011, 22:45

Cred ca sunt delicioase

mamaieelena 1

11.08.2011, 07:01

SENO 1

18.08.2011, 10:59

Sunt bune si dulci umplute cu fructe,gem sau crema. Sora mea a facut si ea si le-a umplut cu budinca de vailie si le-a ornat cu frisca si ciocolata

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Escalop a la Zingara