Pogacele cu jumari si leurda

de Lau in Aperitive / Garnituri, 30 Mai 2019 | 1917 vizualizari

 

 "Retete pentru mese in familie"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita zahar
  • 3 oua
  • 30 g drojdie
  • 300 ml apa
  • 2 linguri untura
  • 350 g jumeri macinate
  • 1 ou
  • mac
  • susan
  • 200 g cascaval
  • 1 legatura leurda
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu jumari si leurda:

Intr-un pahar dizolvam drojdia cu 1 lingurita zahar,1 lingura faina si 50 ml apa calduta.

Intr-un bol cernem faina o amestecam cu sarea,facem o adancitura adaugam jumerile ,ouale batute ,drojdia .

Amestecam cu lingura pana ce se omogenizeaza,adaugam leurda tocata marunt si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta.

Pana ce se omogenizeaza totul,la final framantam coca cu untura pana ce devine un aluat elastic si omogen.

Intindem aluatul pe masa infainata presaram cascavalul dat prin razatoare.Impaturim aluatul in 3.

Acoperim vasul cu un prosop si lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul cca1 ora.

Intindem aluatul pe masa infainata si cu ajutorul unui pahar taiem forme rotunde,le asezam in tava,le ungem cu oul batut si presaram mac si susan.

Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu jumari si leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu jumari