Porc cu taitei lati si cascaval afumat

de mihaelar63 in Paste, 25 Sep 2018 | 2586 vizualizari

 

 Reteta aceasta cu taitei de casa [ laste] s-a conturat din necesitate si din ,,mers''. Adica am folosit ce am gasit prin bucatarie si frigider. Pot sa spun ca rezultatul a fost savuros, bineinteles ca orice mancare facuta fara dichis, dar cu mare pofta !!!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr pulpa porc
  • 150 gr sunca
  • 100 gr cascaval afumat
  • 300 gr taitei lati de casa
  • 2 linguri ulei + 2 linguri unt
  • 3 ciuperci brune
  • 1 praz
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 lingura condimente uscate maruntite[cimbru , oregano, salvie ]
  • 1/2 lingurita boia rosie de ardei
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc cu taitei lati si cascaval afumat:

  1. Sunculita se taie cuburi marunte.
  2. Carnea de porc se portioneaza cuburi mai mari sau taiati julien, dupa preferinta.
  3. Spalati si taiati prazul marunt.
  4. Sotati prazul usor impreuna cu cubuletele de sunca.
  5. Adaugati carnea de porc, ciupercile feliate, sare, boia si condimente.
  6. Turnati o cana cu apa si fierbeti inabusit 15-20 minute pana cand carnea este patrunsa.
  7. In acelasi vas adaugati inca o cana de apa si puneti peste carne taiteii la fiert.
  8. Prin aceasta operatiune faceti economie de timp si se va forma un sos suficient de onctuos. 
  9. Serviti preparatul cald decorat cu rondele de ardei iute si fasii de cascaval afumat.

                  Sa aveti pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Folosind pentru sotarea prazului si a carnii uleiul amestecat cu unt, mancarea va avea un gust mai delicios.

2

Daca folositi doar unt, acesta la prajire se va arde.

3

Pentru economie de timp si proceduri fierbeti pastele direct in vasul in care ati pregatit carnea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu taitei lati si cascaval afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

RODIMUR 1

26.09.2018, 19:31

O mâncare excelentă! Îmi place foarte mult, mai ales dacă sunt tăiței de casă...

Rocsi 1

26.09.2018, 19:47

Feresc prazul si servesc si eu din preparatul tau bun!

kytz 1

03.10.2018, 09:04

Bun, bun meniu!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pastitsio