Prajitura cu blat din albusuri cu nuca si crema de ciocolata

de katty in Dulciuri, 17 Ian 2018 | 23733 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
    • 5 albusuri
    • 7 linguri de zahar
    • 5 linguri nuca macinata
    • 1 lingura faina
    • un praf de sare
    Crema:
    • 1 ou intreg
    • 3 galbenusuri
    • 4 linguri zahar
    • 100 gr ciocolata amaruie
    • 1 lingura rom
    • 150 gr unt 82%
    • nuca taiata grosier pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat din albusuri cu nuca si crema de ciocolata:

Samburii de nuca ii punem intr-o tava pe hartie  de copt si ii bagam la cuptor la foc mic pana se usuca bine. Ii scoatem si ii lasam sa se raceasca.Din ei macinam o parte pentru blat, iar restul ii taiem   mai mari pentru decor.
Mixam bine albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase.Adaugam nuca macinata, faina, amestecam usor, cu o spatula si turnam compozitia in tava mare de la aragaz, pe hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit, la foc mic pana este gata. Scoatem tava si lasam sa se raceasca, apoi ii taiem marginule si o taiem in 3 parti egale pe vertical. Pentru crema punem oul intreg, galbenusurile si zaharul int-o craticioara cu fundul dublu, la foc mic si amestecam continuu pana crema se ingroase. Dam jos si punem ciocolata rupta bucatele,pe rand, amestecand energic si romul..Lasam crema sa se raceasca. Mixam untul la temeratura camerei, adaugand cate putin din crema, pana incorporam  toata crema de ciocolata.Montam prajitura alternand cele 3 felii de blat cu crema.Imbracam prajitura in crema. Deasupra punem bucati de nuca coapte tocate grosier.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat din albusuri cu nuca si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Flan de portocale