Prajitura cu mere intregi

de vickyduta in Prajituri, 10 Feb 2012 | 8555 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pandispan
  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 2 cani faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 1 lingurita amoniac stins cu zeama de lamaie
  • Ingrediente umplutura:
  • mere ( depinde de cat de mare este tava, daca este mai micuta ca a mea este foarte bine, prajitura va fi mai inalta si mai pufoasa)
  • zahar de umplut cotoarele de la mere
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere intregi:

Preparare umplutura:

Merele se spala si se curata de coaja, se scot cotoarele apoi se aseaza in tava si se umplu cu zahar, peste ele se adauga compozitia de pandispan.

Preparare pandispan:

Albusurile se bat tare in asa fel incat daca intorci castronul intr-o parte sa nu cada, se adauga treptat si zaharul + zaharul vanilat, se pun galbenusurile  si se omogenizeaza bine.  Din clipa in care trebuie sa punem uleiul se amesteca cu lingura de lemn, nu se mai foloseste mixerul. Se pune si uleiul in reprize pentru a se incorpora in compozitie. Se pune faina treptat si se amesteca de jos in sus,se simte la mana aluatul, trebuie sa fie potrivit ceva genul celui de la chec, nu trebuie sa fie moale. La sfarsit se pune lingurita de amoniac stinsa cu zeama de lamaie.

Compozitia se toarna peste mere si se da la cuptor preincalzit pentru 30-40 minute la foc potrivit.



TIPS-URI

1

Se poate orna cu frisca si cate un mot de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere intregi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si nuci fara aluat