Prajitura cu nuca

de Bunica in Prajituri, 2 Oct 2009 | 18493 vizualizari

 

Cand bunicesti doi nepoti frumosi trebuie sa-ti amintesti de prajituri pe care nu le-ai mai facut din tinerete.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 9 linguri de apa
  • 400 g. zahar
  • 300.g. faina
  • 1 praf de copt
  • arome
  • nuca pisata sau rasnita
  • Pentru sirop:
  • 500 ml. apa
  •  300g, zahar
  • -4 linguri cacao
  • 1 pachet de unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca:

Blatul:

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga apa, albusurile batute spuma si apoi faina si praful de copt. Se obtine o compozitie ca de chec. Se toarna intr-o tava ( 25/35cm.) tapatata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins. Se presara nuca macinata pe toata suprafata prajituri.Se coace la foc potrivit timp de 30 min.

Intre timp se face siropul.

Se fierbe apa cu zaharul si cacao pana se leaga putin , apoi se adauga untul.

Cand blatul este caldut se toarna deasupra siropul fierbinte.

Se lasa sa se raceasca, se taie si se serveste cu incredere.

TIPS-URI

1

Se pot pune nuci si in interior.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Tuxedo 1

13.11.2013, 16:28

unde ai pus nucile ???

feliciacristea46 1

13.11.2013, 17:12

si nucile ce faci cu ele ca nu ai scris ?

carmen_garda 1

08.12.2013, 23:45

si nuca unde o punem???

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Cornulete bicolore