Prajitura cu scortisoara

de Mady1391 in Prajituri, 17 Noi 2013 | 5485 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 6 ouă
  • 8 linguri de zahăr
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingură de cacao
  • 1 vârf de cuțit de bicarbonat
  • 8 linguri de faină cu vârf

Pentru crema

  • 3 ouă
  • 1 cană de zahăr
  • 1 pachet de unt
  • scorțișoară
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu scortisoara:

    Pentru foi:

-albușurile celor 6 ouă sa bat până se obține o spumă tare impreună cu 8 linguri de zahăr apoi se adaugă 2 linguri de miere topită și răcită, 1 lingură de cacao, 1 vârf de cuțit de bicarbonat stins, 8 linguri de făină cu vârf. Din aluatul rezultat se coc 4 foi pe dosul tăvii unse și tapetate bine.

    Pentru cremă:

-cele 3 ouă întregi se bat pe aburi cu 1 cană de zahăr, dupa racire se amestecă cu un pachet de unt frecat spumă și se adaugă scorțișoară.

TIPS-URI

1

in momentul intinderii aluatului pe dosul tavii nu trebuie sa punem un strat gros, altfel aluatul nu va fi suficient

2

scorțișoara se adaugă după gust

3

la crema, cele 3 ouă cu zahar  eu de obicei le țin pe aragaz pana ce zaharul s-a topit, compoziția se mai îngroașă după racire

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Batoane cu nuci si scortisoara