Prajitura cu visine

de lia maria in Prajituri, 28 Iun 2010 | 9352 vizualizari

 

Si daca tot este perioada visinelor, vin si eu cu prajitura facuta de mine.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 1 ceasca zahar tos
  • 1 ceasca ulei
  • 1 ceasca lapte
  • 2 cesti cu faina ( umplute cu varf)
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura visinata
  • 2 linguri cacao
  •  Umplutura:
  • 1kg  visine
  • 8 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Visinele le spalam, scotem samburii, punem zaharul peste ele, amestecam si le lasam pana pregatim aluatul.

Zaharul si ouale se bat bine pana devin spuma.  Peste, adaugam putin cate putin ulei, amestecand in continuu , apoi laptele si visinata, dupa care punem faina si praful de copt. Cu o paleta amestecam compozitia usor de jos in sus. Aluatul care are o consistent moale, se imparte in doua. O parte ramane galbena si in jumatate se adauga cacaua si se amesteca.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, adaugam mai intai compozitia maro, apoi cea galbena si deasupra punem visinele pe care le-am stors de sucul lasat.

Punem prajitura la copt la foc mediu, pentu aprox 40’ (verificam cu scobitoarea).

Intre timp, sucul lasat de visine il punem sa dea cateva clocote pana se topeste tot zaharul si devine un sirop grosut.

Dupa ce s-a copt prajitura, asa calda, o taiem in bucati, in tava in care am copt-o si turnam peste ia siropul de visine.

Se lasa sa se raceasca si se serveste.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

nadina73 1

29.06.2010, 01:38

foarte bine arata grozava ce nebunie de culori super 5 furuc

lia maria 1

29.06.2010, 08:53

Laly, aliengirl, nadinuta, pup si va multumesc

silvi0ara 1

18.07.2010, 19:43

Ce buna este.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine, nuca si mascarpone