Prajitura dulce-acrisoara

de iry-gabriela in Prajituri, 19 Ian 2012 | 26914 vizualizari

 

este o prajitura care poate fi servita si ca desert dar si la un pahar de vin,sampanie.......

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri zahar,
  • 5 linguri ulei,
  • 5 linguri faina
  • un praf de copt.    
  • pentru crema 1 avem nevoie de :
  • 500g branza vaci,
  • un pachet unt
  • 4 linguri zahar.   
  • pentru crema 2 avem nevoie de :
  • 750 ml suc fanta de lamaie,
  • 4 linguri de zahar
  • 2 plicuri de praf de budinca de vanilie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura dulce-acrisoara:

Cele 5 oua se separa, albusurile se bat cu zaharul dupa care se adauga unul cate unul galbenusurile, uleiul si apoi faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta se aseaza in tava de aragaz unsa in prealabil cu margarina si se baga la cuptor bine incalzit. Se lasa 30 de minute pana se coace.  

Cat se raceste blatul se amesteca zaharul cu untul si apoi cu branza de vaci formandu-se o pasta moale care se intinde usor peste blatul racit si putin insiropat cu suc.     

Separat se pun la foc 700 ml suc fanta de lamaie pana da in fierbere si se adauga amestecul de zahar cu praful de budinca, amestecand incontinuu pana se ingroasa. Se da deoparte de pe foc si se intinde peste crema de branza. Dupa ce s-a racit se taie in forme in functie de preferinta.   

Cu aceasta prajitura nu vei da gres niciodata......Pofta la prajitura!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura dulce-acrisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce si pere