Prajitura duo -de post

de ionela2682 in Dulciuri, 24 Mar 2012 | 8132 vizualizari

 

M-a facut Rocsi curioasa de gustul prajituricii ei Duo cu gem asa ca am pus-o in aplicare .nu stiu voua cum vi s-a comportat blatul alb dupa coacere dar la mine dupa ce am adaugat gemul (la temperatura camerei doar) si compozitia maro ....cel dintai s-a cam aplatizat..s-a cam incruzit si nu mai era asa de pufos ca cel maro...In concluzie ..o prajiturica buna dar ..daca o mai prestez cumva ... o voi face doar cu mici modificari...

 

INGREDIENTE

  • 1 cana apa minerala
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 2 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • sare
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura duo -de post:

-Mixam bine zaharul ,apa minerala,uleiul ,aromele si faina .

-turnam 1/2 din compozitie in tava cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 10-15 min

-in compozitia ramasa adaugam 2 lg cacao si omogenizam bine

-scoatem tava cu aluatul  alb ,ungem cu gem /dulceata (de visine am avut eu) turnam compozitia cu cacao si tam la cuptor  pana trece testul scobitorii

-se lasa sa se raceasca ,se pudreaza ,se portioneaza si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura duo -de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mirela0911 1

25.03.2012, 12:34

Ce bine arata!

ionela2682 1

25.03.2012, 17:40

diaconta
24.03.2012, 21:35

Mpai as cam vrea si eu cum fac?

Vi la Constanta!!

bucatarimcudiana 1

27.03.2012, 15:50

fffffff bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de post cu cremă de banane