Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty in Prajituri, 26 Mar 2024 | 2532 vizualizari

 

O reteta simpla, gustoasa si de efect, de la o prietetena draga!
Pentru Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta ai nevoie de ingredientele urmatoare: ulei, zahar, faina, suc fanta, praf budinca.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente reteta de prajitura cu foi si crema de budinca cu fanta:
  • Foi:
  • 10 lunguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri apa
  • 1 lingurita rasa cu amoniac
  • faina cat cuprinde pentru un aluat potrivit de tare (550g am folosit eu)
  • Crema:
  • 700g suc Fanta de portocale
  • 10 linguri zahar
  • 2 plicuri praf de budinca cu afoma de vanilie
  • decor:
  • Ciocolata alba de post
Portii: 35
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta:

Iata cum se prepara Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

Pregatim foile:
Intr-un vas, amestecam apa cu zaharul pana se topeste, apoi adaugam uleiul si faina cu amoniacul. Facem un aluat pe care il impartim in trei bucati. Fiecare bucata de aluat o intindem pe hartie de copt si o coacem pe dosul tavii.
Foile se coc repede, asa ca tebuie sa stam pe langa cuptor. Le scoatem cand incep sa se rumeneasca usor.

Crema:
Punem 500ml Fanta cu cele 10 linguri zahar la fiert. Separat amestecam praful de budinca cu 200ml Fanta.

Cand sucul incepe sa fiarba, se toarna amestecul de budinca si se fierbe la foc mic, pana se ingroasa.

Crema se lasa la racorit bine, apoi se umplu foile. Deasupra se rade ciocolata alba.

Eu am lasat prajitura acoperita, pana a doua zi ca sa se fragezeasca foile si am taiat-o in romburi.
Sper sa va placa aceasta reteta!

Vezi si reteta de Prajitura de post cu crema de gris.

TIPS-URI

1

Pentru a mentine foile drepte, eu am asezat o tava peste ele. Am copt foile pe o tava cu dimensiunile 28/38 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Desert chec pufos cu model