Prajitura Tavalita

de gyorgy in Prajituri, 21 Mar 2013 | 9049 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri ulei
  • 2oog zahar
  • 200g faina
  • 1/2 praf de copt
  • Pentru glazura:
  • 200g zahar
  • 200g margarina sau unt
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 1 esenta rom
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tavalita:

Blat:

Batem albusurile foarte bine,

Apoi adaugam zaharul, mixam pana se topeste zaharul,

Adaugam treptat galbenusurile, amestecand dupa fiecare,

Adaugam si uleiul si faina  amestecata cu praful de copt, amestecand peste cap.

Dupa ce am copt blatul, il lasam la racit  si dupa il vom taia cubulete.

Glazura:

Amestecam zaharul cu laptele, margarina/untul si cacao

Punem pe foc si lasam pana se topeste zaharul si celelalte ingrediente, apoi adaugam si esenta de rom.

Lasam sa se raceasca putin glazura dupa trecem cubul de blat prin glazura si apoi prin nuca de cocos/nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tavalita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
White Chocolate Lamington