Pulpă de miel gătită în vasul roman

de Panacris in Oaie, 24 Ian 2015 | 5498 vizualizari

 

;) O fi bun Multicookerul, sau vas-ul sub presiune, dar vasul Roman întrece tot modernismul ;) Preparatele sunt mult mai gustoase și savuroase! ;)

 

INGREDIENTE

  • pulpă de miel 1 bucată,
  • șoric de porc afumat,
  • usturoi 4-5 căței,
  • sare iodată,
  • mirodenii ( rozmarin, cimbru, boia de ardei dulce, busuioc, măghiran, piper de trei culori),
  • ulei de măsline aromatizat cu cimbru și rozmarin,
  • roșii 4 bucăți,
  • vin alb demisec cca. 300 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpă de miel gătită în vasul roman:

În primul rând, vasul roman se scufundă în apă rece, pentru cca. 30 de minute.

În acest timp pulpa de miel, se înțeapă din loc în loc. De data asta nu am împănat-o ;) Așa înțepată a primit un masaj cu ulei de măsline și ierburile aromatice. Apoi se așează în vasul Roman, se acoperă cu șorici afumat și se dă la cuptor ptr cca. 30 de minute. Apoi se întoarce friptura, se adaugă roșiile tăiate în două, cățeii de usturoi  și cca 200 ml apă ;) Se pune din nou la gătit cca. 40 de minute la 150 grade, acoperit.

După ce s-a gătit pulpa de miel se servește cu piure de spanac, piure de cartofi, tzatziki și salată ;) după gustul fiecăruia ;)

Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

Friptura e foarte bună și rece, servită ca și mezel ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpă de miel gătită în vasul roman" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel cu oregano si menta