Pulpe cu piersici

de Sidy in Pui, 11 Sep 2010 | 4174 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4-6 pulpe de pui
  • 6 piersici mari
  • 4 cepe verzi
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras
  • 200 g orez
  • zeama de la o lamaie
  • 500 ml supa
  • 30 ml ulei
  • 50 g unt
  • 50 g zahar
  • sare
  • piper macinat
  • 2-3 cuisoare
  • un varf cutit scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe cu piersici:

Ceapa, rosiile si ardeiul se curata si se toaca marunt.
Pulpele se prajesc in ulei( eu le-am dat jos pielea ca este mai sanatos)pina se rumenesc frumos, apoi se scot afara din wok.
In uleiul ramas se caleste ceapa, rosiile si ardeiul.Cind sunt gata se adauga pulpele, zeama de la 1/2 lamaie si 400 ml supa, se condimenteaza cu sare, piper si cuisoare si se lasa sa fiarba 25 minute, acoperit.Peste carne se pune zaharul( optional) restul de zeama de lamaie si scortisoara si se lasa sa mai dea citeva clocote( 10 minute)La final se presara putin chimion ( chimin)macinat.
Piersicile spalate si taiate felii mai grosute se pun peste carne , se mai adauga restul de supa si se lasa sa fiarba acoperit.
Separat , orezul spalat se caleste in unt, se adauga 400 ml apa , sare  piper macinat si se lasa sa fiarba incet.
Pulpele se servesc cu garnitura de orez si piersici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Miha 1

11.09.2010, 22:37

"Piersicile-mi plac, pulpele-mi plac," Si mie...dar separate... Sidy, e tare interesanta combinatia ta.

mimmi 1

13.09.2010, 18:12

Sidy imi poti zice te rog ce gust au ? adica au un gust dulceag sau cum ?
Mersi !

adry88 1

08.05.2011, 16:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui (2)