Ratatouille

de Strawberries thoughts in Mancaruri de post, 5 Aug 2014 | 8296 vizualizari

 

Cu foarte mare drag urmăresc canalul Laura in the kitchen. Mă inspira mult şi tot ce am pregătit, inspirată de retetele Laurei, a ieşit foarte gustos :).
Tot aici am descoperit şi această metodă de a face Ratatouille. Şi cum legumele sunt în sezon, putem să ne bucurăm de aceast fel de mâncare din plin.

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 3 roşii
  • 2 căţei de usturoi
  • o vânată
  • un dovlecel
  • un ardei capia (sau ardei gras)
  • 1 lg rozmarin verde
  • 1 lg cimbru verde
  • 6 lg ulei de măsline
  • o legătură mică de pătrunjel
  • sare
  • piper negru
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille:

Tăiem ceapă, dovlecelul, vânată şi ardeiul în cubuleţe de aceeaşi mărime.
Aşezăm legumele tăiate într-o tavă, peste ele adăugăm puţina sare, piperul, rozmarinul şi cimbrul tăiate mărunt şi 3 linguri ulei de măsline. Cu mâna amestecăm legumele pană ce toate sunt acoperite cu ulei şi cu ierburile aromatice.
La dăm la cuptor pentru 20 de minute.

Într-o cratiţă punem restul de ulei de măsline la încins. Peste uleiul încins adăugăm roşiile tăiate cubuleţe, le călim la foc mijlociu pentru 5 minute apoi punem usturoiul tăiat mărunt şi mai călim sosul pentru inca  3 minute.
Oprim focul.
Scoatem legumele de la cuptor, le punem peste  roşii şi amestecăm încet până toate legumele sunt acoperite de sosul de roşii.
Potrivim de sare şi piper şi la sfârşit adăugăm pătrunjelul.
Enjoy :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ratatouille a' la Tavi