Reteta cu nr. 100 - Tarta cu lamaie si capsuni

de adnia in Prajituri, 19 Ian 2013 | 2933 vizualizari

 

Combinatia capsuni-lamaie este una deosebit de fina si eleganta, zic eu. asadar, am preparat aceasta delicioasa tarta cremoasa si racoritoara, perfecta pt. zilele speciale, sau in care dorim sa ne rasfatam:)

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
Pt blat:
  • 1 ou
  • 125 gr. unt rece
  • 25 gr. zahar
  • cateva lingurite apa rece
  • 1 praf de sare
  • faina cat cuprinde, pt. a forma bila de aluat
Pt. crema:
  • 1 l lapte
  • zeama si coaja rasa de la 2 lamai
  • 4 galbenusuri
  • 1 ou intreg - zahar
  • 4-5 linguri faina
  • 1 cubulet unt
  • capsuni feliate
Pt. merengue:
  • 4 albusuri
  • zahar pudra cat cuprinde (pt. a forma bezeaua)
Pt decor:
  • 2 capsunele
  • frunzulite de menta proaspata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta cu nr. 100 - Tarta cu lamaie si capsuni:

 

Toate ingredientele pt. aluat se mixeaza in robot, apoi se inveleste aluatul intr-o folie de plastic si se da la rece pt. 1 ora.Intre timp se prepara crema de lamaie. Se pune la fiert laptele cu untul si zaharul. cand da in clocot, se ia cratita deoparte si se adauga oul si galbenusurile (toate pe rand), amestecandu-se energic.Se adauga zeama si coaja de lamaie. Se lasa la racit.
Se intinde o foaie care se aseaza in tava de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina, se aseaza capsuni feliate si se pdreaza cu putin zahar, dupa care se adauga crema de lamaie.Tarta se da la cuptor pana trece testul scobitorii.

Se scoate din cuptor si se lada 30 min. sa se racoreasca.
In acest timp se prepara bezeaua, cu care se acopera tarta (eu am facut valurele cu lingura, pt. un aspect mai frumos), apoi se da din nou la cuptor, pana cand  aceasta se rumeneste frumos. Se decoreaza dupa imaginatie.
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta cu nr. 100 - Tarta cu lamaie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

diaconta 1

19.01.2013, 22:21

Felicitari draga mea,o adevarata performanta in doua saptamani,iar tarta asta tocmai potrivita pentru sarbatoare
Bravo pentru toate retetele tale

Miha 1

19.01.2013, 22:54

Felicitari!

diana_k 1

21.01.2013, 12:04

felicitari!!! aratoasa tarta ta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu lamaie si bezea