Reteta de baza, buna cu multe garnituri - carne de vita in sos

de Andra_Constantinescu in Vita, 2 Apr 2017 | 19827 vizualizari

 

O idee tare buna a avut tata atunci cand a comandat aceasta reteta de baza, buna cu multe garnituri - carne de vita in sos. A iesit un deliciu! Se poate servi cu risotto cu legume., piure, paste etc

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Reteta de baza, buna cu multe garnituri - carne de vita in sos

  • 600 g carne de vita
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 160 g telina
  • apa
  • sare
  • putin piper negru macinat
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 100 ml vin rosu
  • 3 linguri bulion
  • 1 foaie de dafin
  • putin busuioc uscat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de baza, buna cu multe garnituri - carne de vita in sos:

Cum se prepara Reteta de baza, buna cu multe garnituri - carne de vita in sos

Carnea se spala si se portioneaza.

Morcovii se curata de coaja si se spala.

Ceapa se curata de foi si se spala.

Telina se curata de coaja, se spala si se taie in doua.

Carnea, morcovii, ceapa si telina se pun la fiert, in oala sub presiune, la foc mic, timp de 40 de minute. Dupa trecerea acestui interval de timp, se lasa oala sa se depresurizeze timp de 20 de minute, apoi se deschide si se pun carnea si zeama intr-o cratita. Se fierbe carnea in continuare, pana cand mai scade zeama, apoi se adauga putina sare, putin piper negru macinat, o lingurita de boia de ardei dulce, vinul, bulionul, foaia de dafin si putin busuioc uscat. Se dau in cateva clocote, timp in care se maruntesc legumele la robotul de bucatarie. Se adauga si acestea peste carne, dupa care se fierbe totul in continuare, pana cand se mai ingroasa.

Carnea de vita in sos se poate servi cu risotto cu legume.cu Piure de cartofi sau Paine de casa

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de baza, buna cu multe garnituri - carne de vita in sos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

vasimur

2141 puncte

RODIMUR

1059 puncte

oanapl

1006 puncte

 Merisor

1000 puncte

mihaelar63

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de vitel cu sos de mustar