Reteta de maioneza de post

de Ksenya in Sosuri, 10 Apr 2023 | 3302 vizualizari

 

O reteta de maioneza de post, de un alb imaculat dupa cum arata si pozele. Este o maioneza expres -rapida care inlocuieste cu succes pe cea clasica cu ou.
Se face usor si ca buget este economica .         
Ca si ingrediente sunt necesare: zeama porumb, zeama mazare, fasole, ulei, zeama lamaie, mustar, sare, zahar.                                                                                                                                                                                                          
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de maioneza de post
  • 80 ml de zeama de la porumb, mazare, fasole
  • 250 ml ulei
  • 1/2 lingurita zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita mustar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de maioneza de post:

Iata cum se prepara Reteta de maioneza de post

Intr- un borcan de 800 ml, am adaugat zeama de la fasole, sarea, zaharul, sucul de lamaie si mustarul.

Am introdus mixerul vertical si am blendat 30 secunde, apoi cu fir subtire am adaugat continuu uleiul fara sa fac pauza.

In fir subtire se adauga pana il introducem toata cantitatea de ulei.

A rezultat o maioneza bine legata.

Puneti un capac si dati la frigider minim 30 min.

Se va ingrosa si mai mult

Maioneza este gata.

Spor sa aveti si pofta buna!

 Vezi si reteta de Maioneza clasica

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Pentru a reusi Reteta de maioneza de post, este bine sa tineti cont de urmatoarele:

2

Se poate folosi zeama de la fasole,porumb sau mazare.

3

Daca nu aveti timp sa fierbeti fasolea, puteti prepara maioneza si cu zeama din conserva

4

Maioneza aceasta necesita un pic de rabdare, va iesi doar daca veti introduce uleiul in fir subtire.

5

Puteti adauga sau scadea cantitatile de zahar, sare, mustar si sucul de lamaie in functie de gustul dumneavoastra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de maioneza de post" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cum se face maioneza de casa - reteta video