Reteta traditionala de cartofi taranesti cu afumatura

de mihasara in Porc, 4 Noi 2015 | 12867 vizualizari

 

Reteta traditionala de cartofi taranesti cu afumatura
Cartofii taranesti cu afumatura reprezinta un fel de mancare traditional romanesc, apreciat pentru gustul sau bogat si pentru simplitatea ingredientelor folosite. Aceasta reteta aduce aminte de traditiile autentice ale bucatariei romanesti, folosind ingrediente locale si tehnici traditionale de preparare.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta traditionala de cartofi taranesti cu afumatura
  • 1kg cartofi
  • 300g kaizer
  • 1 ceapă mare
  • 30ml ulei
  • piper
  • 3 linguriţe boia
  • pătrunjel
  • sare
  • 1 catel usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta traditionala de cartofi taranesti cu afumatura:

Cum se prepara Reteta traditionala de cartofi taranesti cu afumatura

Curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare si o lingurita de ulei.

Intre timp,pana fierb cartofii, curatam o ceapa si o taiem fideluta.

La fel  procedam si cu kaizerul.

Incingem o tigaie cu restul de ulei si punem la calit kaizeul si ceapa.

Dupa ce s-au calit adaugam boiaua, sarea, piperul si catelul de usturoi zdrobit.

Luam de pe foc, scoatem din tigaie ceapa si kaizerul dar lasam uleiul.

Punem iar tigaia pe foc si adaugam cartofii foarte bine scursi, ii lasam se se perpeleasca usor si rasturnam peste ei amestecul de ceapa si kaizer calite.

Tocam marar sau patrunjel si presaram pe toata suprafata. Servim cu castraveti covasiti sau gogonele in saramura.

Recomandam si cartofi gratinati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta traditionala de cartofi taranesti cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocana de cartofi si carnati de casa