Reteta veche de ciulama de pui cu ciuperci si smantana, rapida si delicioasa

de Pasiune pentru bucatarie in Pui, 27 Ian 2011 | 52856 vizualizari

 

Descopera reteta veche de ciulama de pui cu ciuperci si smantana, rapida si delicioasa. Un preparat traditional, usor de gatit, perfect pentru mesele de familie.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta veche de ciulama de pui cu ciuperci si smantana, rapida si delicioasa

  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa medie
  • 250 g ciuperci
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 3 catei usturoi
  • sare,piper
  • 2 linguri faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta veche de ciulama de pui cu ciuperci si smantana, rapida si delicioasa:

Cum se prepara Reteta veche de ciulama de pui cu ciuperci si smantana, rapida si delicioasa

Intr-un ceaun se pun 2-3 linguri ulei si se calesc ceapa si usturoiul,tocate marunt.Cand se inmoaie ceapa se pune pieptul de pui,taiat cubulete si condimentat.Se lasa pe foc pana se albeste pe toate partile,apoi se adauga ciupercile curatate si taiate felii.Se mai calesc 5 minute,apoi se adauga 2 pahare cu apa.Se lasa la foc mic pana se fierb ciupercile.Smantana lichida se toarna in ceaun amestecand incontinuu.

Intr-un castron se amesteca faina cu 3 linguri apa si se amesteca bine,apoi se amesteca cu 2-3 linguri de ciulama.Amestecul de faina se toarna in ceaun amestecand energic.Se mai fierbe 5 minute,avand grija sa nu se prinda.Se condimenteaza dupa gust.

Se serveste cu patrunjel si mamaliguta.

Daca nu vreti sa faceti cu pui, puteti alege sa faceti Ciulama de ciuperci

Recomandam si aceasta delicioasa Ciulama de hribi

Arata excelent si reteta de Ciulama de Iepure la Ceaun

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta veche de ciulama de pui cu ciuperci si smantana, rapida si delicioasa" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Sufleu cu piept de pui