Risotto cu ciuperci si parmezan

de AlexTeacher in Aperitive / Garnituri, 28 Sep 2017 | 8223 vizualizari

 

Risotto-ul poate fi pregatit in nenumarate feluri, iar eu am ales sa gatesc unul cu mai multe tipuri de ciuperci.
Reteta video pas cu pas o gasiti mai sus.

 

INGREDIENTE

  • 100 g orez arborio
  • 500 ml supa de legume
  • 4 tipuri de ciuperci
  • 3 ciuperci champignon
  • 3 ciuperci pleurotus
  • 4 ciuperci galbiori
  • 4 ciuperci trambita piticului
  • 40 g unt
  • 1 lingura de smantana de gatit
  • 2 salote
  • 80 ml vin alb demisec
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 crengute de cimbru
  • 60 g parmezan ras
  • sare si piper dupa gust
  • Optional putin ulei cu aroma de trufe
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu ciuperci si parmezan:

Taie salotele cubulete. Pune 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie si adauga putina sare. Amesteca cu ajutorul unei spatule de silicon pentru a crea o emulsie. 

Adauga salotele si orezul si soteaza-le, amestecandu-le constant cu spatula de silicon.
Cand orezul a devenit usor translucid adauga 200 ml de supa de legume si lasa sa fiarba la foc mic.
Taie ciupercile champignon si Ppeurotus.
 
Pune cealalta lingura de ulei de masline intr-o alta tigaie si adauga toate cele 4 tipuri de ciuperci. 
Pune cimbru si 20 g de unt si soteaza totul impreuna. 
Cand sunt aproape gata, da-le un praf de piper si ia-le de pe foc. 
 
Cand supa de legume din prima tigaie s-a redus adauga vinul si lasa-l sa se reduca.
Continua sa adaugi alti 200 ml de supa de legume amestecand usor cu spatula de silicon. 

Amesteca apoi ciupercile peste orez. 
Adauga si ultimii 50 – 100 ml de supa de legume. Amesteca totul din nou. 

Risotto-ul trebuie sa-l simti cand e gata: e un preparat cu mult caracter! 
Bobul de orez trebuie sa fie usor al dente. 
 
La final incorporeaza parmezanul ras si lingura de smantana. 
Adauga sare doar daca simti ca mai este cazul. 

Risotto-ul se consuma pe loc. Iar pragul dintre un risotto executat perfect si unul dezastruos este foarte mic. Asa ca iti recomand sa ai mare grija!

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ciuperci si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute la cuptor