Salata de conopida si cartofi

de RODIMUR in Salate, 26 Oct 2017 | 4534 vizualizari

 

O salată de sezon, rapidă, ușoară și de post, cu un gust plăcut, grație sosului.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi medii
  • 300 grame de conopidă proaspătă
  • Pentru sos:
  • 2 linguri de muștar clasic
  • 4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • 1 linguriță de oțet de vin
  • 1 praf de sare
  • zeamă de lămâie (câteva picături, după gust)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de conopida si cartofi:

Se spală cartofii și se pun la fiert. Când sunt gata fierți, se lasă să se răcorească, după care se curăță de coji și se taie cubulețe într-un bol în care va fi făcută salata.

Conopida se spală, se desface în buchețele (nu foarte mici) și se fierbe timp de 3-4 minute, în apă cu sare. După acest interval de timp, se strecoară de apă și se lasă să se răcorească.

Se prepară sosul amestecând pentru uniformizare: usturoiul pisat bine, cu muștarul, uleiul (picurat puțin câte puțin, ca la maioneză) zahărul tos, sarea, oțetul și la urmă, câteva picături de zeamă de lămâie, după gust.

În bol se pune un strat de cartofi tăiați cubulețe, un strat de buchețele de conopidă, 2-3 linguri de sos, al doilea strat de cartofi și apoi, la urmă, restul de conopidă și sosul rămas. Se amestecă ușor, ca să nu se sfărâme conopida și în final, salata se decorează cu roșii, sau cu mărar.

TIPS-URI

1

Nu fierbeți conopida mai mult de 4 minute, ca să nu se sfărâme. O salată reușită are ingredientele tăiate mai mare, întregi și nu tocate mărunt.

2

Pentru această salată, alegeți cartofi roz, care nu se sfărâmă așa ușor.

3

Pisați bine usturoiul pentru sos, până devine o pastă.

4

Amestecați ușor ingredientele la sfârșit, ca să nu le striviți și să rămână așa cum le-ați pus în salată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de conopida si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

RODIMUR 1

29.10.2017, 10:38

Mulțumesc frumos, Cătălina! Mă bucur mult...

mirela0911 1

29.10.2017, 20:58

Interesanta salata!

RODIMUR 1

29.10.2017, 21:19

Da, Mirela, e interesantă, ușor de făcut și cu un gust foarte bun! Voi mai face, pentru că merită...!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata cu naut si fasole rosie