Saratele (saleuri) din aluat de foietaj reteta simpla si rapida

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 4 Noi 2016 | 15667 vizualizari

 

Saratele (saleuri) din aluat de foietaj reteta simpla si rapida sunt foarte simplu de facut. Diferenta este daca le faceti din aluat de foietaj cumparat sau il faceti in casa. Cel cumparat are margarina, cel facut in casa are unt dar e nevoie de un pic de munca.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Saratele (saleuri) din aluat de foietaj reteta simpla si rapida
  • Aluat de foietaj cu unt
  • 1 buc Galbenus de ou
  • 2 buc Chimen, mac, susan, parmenzan dupa gust
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele (saleuri) din aluat de foietaj reteta simpla si rapida:

Cum se prepara Saratele (saleuri) din aluat de foietaj reteta simpla si rapida

1. Scoate aluatul de foietaj de la frigider si pudreaza-l cu putina faina.
2. Intinde-l cu ajutorul unui sucitor si taie fasii din el de 1 cm grosime.
3. Pune hartie de copt intr-o tava de cuptor si rasuceste-le bine.
4. Lasa tava la frigider cca 7-8 min, timp in care poti incinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Daca ai un cuptor electric, activeaza functia cu ambele rezistente + convectia pornita.
5. Scoate aluatul din frigider si unge-l cu galbenus de ou. Apoi presara deasupra  cam ce vreti: mac, susan, chimen si parmezan ras.
6. Baga tava la cuptor aprox 10 minute. E in functie de cuptor, dar saleurile trebuie sa se umfle si sa rumeneasca.
Pofta buna!

Recomandam si covrigi bavarezi, covrigei sau grisine de dovleac

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele (saleuri) din aluat de foietaj reteta simpla si rapida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saratele