Scoici St Jacques cu praz si clementine

de Catalina L in Fructe de mare, 10 Mai 2019 | 2444 vizualizari

 

 "Retete pentru mese in familie"
 Ne plac mult scoicile Saint Jacques proaspete si profitam caci este inca sezonul lor.
O reteta festiva, foarte fina care va place tuturor.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/03/scoici-st-jacques-cu-praz-si-clementine.html

 

INGREDIENTE

  • 9 scoici de saint-jacques
  • 1 praz
  • 2 linguri de smantana
  • 1 lingurita de pudra de fond de vitel
  • zeama de la 2 clementine
  • 2 cepe salota
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 20 g de unt
  • sare, piper
  • paprika afumata
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici St Jacques cu praz si clementine:

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.

Curatati prazul, spalati-l si taiati partea alba marunt.

Puneti uleiul la-ncalzit intr-o tigaie si reveniti ceapa.

Puneti prazul si sotati impreuna timp de 8 minute.

Adaugati smantana, sare, piper , paprika, amestecati 2 minute si rezervati.

Amestecati zeama de clementine cu pudra de vitel, puneti piper.

Deschideti, spalati si curatati nucile de Saint-Jacques. Uscati-le cu un prosop de hartie.

Incalziti untul intr-o tigaie si puneti usturoiul tocat marunt.

Prajiti scoicile rapid pe toate partile. Puneti sare, piper.

Scoateti nucile si rezervati.

Varsati zeama de clementine in tigaia unde ati prajit nucile de st jacques, amestecati si reduceti sosul la foc iute timp de 2 minute.

Pregatiti farfuriile, puneti un strat de praz, deasupra nucile de st jacques si varsati sosul de clementine deasupra. Le-am servit cu orez natur.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici St Jacques cu praz si clementine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paella cu fructe de mare