Shaorma de casa - Reteta savuroasa de post

de nadina73 in Mancaruri de post, 25 Iun 2010 | 30666 vizualizari

 

Cand iti este pofta de o shaorma buna, ideal este sa o prepari in casa. Este un preparat versatil si pe care il poti pregati si in varianta de post.
Pentru aceasta Shaorma de casa - Reteta savuroasa de post, am folosit urmatoarele ingrediente: lipie de casa, snitele soia, cartofi, varza, castraveti murati, gogosari murati si maioneza de post.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Shaorma de casa - Reteta savuroasa de post
  • pt lipie:
  • faina alba 250 g
  • 1 lingurita sare
  • 10 g drojdie
  • 120 ml apa
  • 20 ml ulei
  • umplutura:
  • snitele de soia 100g
  • delikat 2 lingurite
  • cartofi 2
  • varza proaspata
  • castraveti murati
  • gogosari murati
  • ketchup
  • maioneza de post-fasole,gris,faina.............care va place
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma de casa - Reteta savuroasa de post:

Cum se prepara Shaorma de casa - Reteta savuroasa de post

Se framanta aluatul de lipie apoi se lasa la dospit si crescut. Se coc lipiile intr-o tava de teflon fara ulei.

Cartofii se curata si se prajesc, se fac cartofi pai.

Varza se taie foarte marunt si se amesteca cu putina sare.

Castraveti si gogosari se taie fasi lungi si subtiri.

Maioneza o faceti din fasole alba sau faina, cartofi, gris sant mai multe metode depinde care va place.

Intr-o craticioara se pune apa sa fiarba cu delikatul, iar cand fierbe apa se pun snitelele de soia. Se lasa sa dea 3-4 clocote impreuna dupa care se ia de pe foc si se lasa in apa inca 2 ore (e bine sa le aveti pregatite din timp). Se scot, se scurg bine ,se strange bine snitelul intre palme, apoi se taie fasii subtiri si lungi. Se prajesc in ulei de masline.

Cand avem totul pregatit se poate incepe umplerea shaormei

Se ia o lipie, se pune maioneza, apoi fasiile de soia prajite, castraveti murati si gogosari, cartofi pai, varza taiata, ketchup si se ruleaza strans.

Am incercat aceasta reteta asa din pura curiozitate dar e grozava si fara carne, a fost o inventie de a mea, dar foarte reusita, cel putin cei care au gustat-o au ramas inmarmuriti, nu au crezut ca e fara carne.

Incearca si reteta de Shaorma cu piept de pui sau varianta de Shaorma cu ton, la fel de gustoasa.

Iti recomandam si reteta de Kebab.

Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma de casa - Reteta savuroasa de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Lau 1

16.11.2011, 14:15

bun

tiby 1

16.11.2011, 18:01

super... e foarte buna... merge super si cu ciuperci si soia granule...

Angelina_Elena 1

16.11.2011, 20:46

foarte buna mai ales ca suntem in post

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de spanac, cu leurda