Sos de ceapa cu cartofi natur

de Zamfira in Pt. carne, 4 Noi 2012 | 9803 vizualizari

 

Acest sos dulce-acrisor este combinatia perfecta de arome si gusturi dintre carne uscata, fada si legume. Sosul a fost gandit pentru a imbogati gustul carnii uscate sau fierte, fade fara aroma. Se foloseste in special pentru carnea (vita, pui) fiarta din supa sau ciorba, pentru a se servi separat, astfel puteti realiza doua feluri de mancare.

 

INGREDIENTE

  • carne fiarta (vita, pui)
  • 3 cepe albe
  • 3 linguri faina
  • 1 1/2 zahar
  • 1 lingura otet
  • sare si piper alb
  • 2 linguri ulei
  • cartofi natur: cartofi, ulei de masline, sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de ceapa cu cartofi natur:

Curatam, spalam ceapa o taiem bucati mai mari si o punem la fiert in putina apa. Timp de fierbere 10 minute (ceapa sa fie suficient de fiarta). Strecuram ceapa fiarta si pastram apa in care a fiert, ne va ajuta la prepararea sosului. Punem ceapa in robotul de bucatarie si o tocam marunt (sa devina pasta). 

Adaugam in pasta de ceapa celelalte ingrediente, 5-6 linguri din apa in care a fiert ceapa, sare, piper si lasam sa dea in clocot (timp de fierbere 2 minute). Daca sosul este prea gros adaugati din apa in care a fiert ceapa. Adaugam carnea portionata si o servim cu cartofi natur.

Cartofi natur: fierbem cartofii in coaja si cand sau mai racit ii curatam si-i taiem bucati portivite. Adaugam ulei de masline, patrunjel verde tocat, sare si piper.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de ceapa cu cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Curry vegetarian reteta cu morcovi, mazare si cartofi