Sufleu de conopida cu sunca si marar

de VanessaAli in Aperitive / Garnituri, 29 Iul 2015 | 15060 vizualizari

 

Imi place foarte mult gustul de conopida, dar totusi varianta cu maioneza nu mi-e foarte draga, asa ca am incercat sa o gatesc mai sanatos. Am mai mancat eu sufleu de conopida, dar niciodata nu am facut. M-am documentat de o reteta,am mai ajustat cate ceva iar rezultatul il vedeti si dumneavoastra.

 

INGREDIENTE

  • aprox. 750g conopida
  • 3 oua
  • 1 lingurita oregano(optional)
  • 2 linguri marar
  • sare
  • piper
  • 200 ml smantana
  • 50 ml lapte
  • 200g cascaval
  • 1 ardei kapia rosu
  • 200g sunca
  • 1/2 rosie mare
  • Pentru tava: unt,pesmet
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de conopida cu sunca si marar:

Curatam conopida de frunze, o rupem in buchetele si le punem la fiert in apa cu sare. Trebuie sa fiarba 10 min din momentul in care da in clocot. Turnam conopida intr-un storcator de paste si o lasam la racit.

Intr-un bol batem ouale cu putina sare,piper, oregano si marar.Adaugam smantana si laptele si amestecam bine. Razalim cascavalul,taiem ardeiul,sunca si le adaugam. Amestecam bine.

Luam o tava, o ungem cu unt si presaram pesmet pe margini si pe fund. Adaugam in ea cam 1/3 din compozitie si intindem pe fundul tavii.

Dupa ce conopida s-a racit o feliem sa fie putin mai mica si o punem in tava.Apasam conopida bine cu o lingura sa se fixeze. Turnam deasupra restul de compozitie si nivelam.

Presaram inca putin marar. Luam rosia si feliem 1/2 urmand sa decoram sufleul cu ea.

Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute pana se rumeneste frumos.

Scoatem sufleul (acum o sa simtiti un miros tentant de conopida) si il lasati la racit.

Se feliaza cu cutitul si se scoate cu o paleta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de conopida cu sunca si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (26)

VanessaAli 1

30.07.2015, 12:26

Multumesc! :* Da, a iesit super buna mirela0911!

Gicuta 1

10.08.2015, 11:39

ce bine arata!

kytz 1

13.09.2018, 09:16

Arată de milioane!!!! Bravo!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulouri festive