Sufleu de morcovi cu dovlecel

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 12 Mai 2010 | 14338 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 gr morcovi, curatati si taiati in felii groase de 1,5 cm
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa mare, tocata mare
  • 2 linguri faina
  • ½ cana lapte
  • 4 oua, separate
  • 1 dovlecel potrivit, ras
  • 1 lingurita sare
  • ½ lingurita piper
  • un praf de nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de morcovi cu dovlecel:

Se incinge cuptorul la 200ᵒC.Se ung cu putin ulei vase mici termorezistente a cate 300ml, sau unul mai mare.
Se fierb morcovii in apa 30 minute, sau pana cand se inmoaie.Se zdrobesc cu furculita.

Intr-o cratita mica, se incinge uleiul la foc potrivit.Se caleste ceapa 5 minute, pana se inmoaie.Se adauga faina.Se caleste 1 minut, amestecand frecvent.Se adauga laptele .Se da in clocot, amestecand constant.Se transfera intr-un castron mare.Se adauga morcovii si galbenusurile.Se adauga dovlecelul, se pun sarea, piperul si nucsoara si se amesteca.

Intr-un castron se bat albusurile spuma.Se adauga treptat (in 3 transe) in amestecul de legume.Se toarna amestecul in vase.
Se coace sufleul 30-40 minute, pana cand devine pufos si auriu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de morcovi cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei pane cu sos de usturoi