Supa de pui cu taitei de casa

de Anamaria Cook in Pui, 24 Mar 2012 | 3457 vizualizari

 

Mama ne pregatea aceasta supa des mai ales cand eram bolnavioare, ea fiind una din preferatele surorii mele. De fiecare daca cand o gatesc imi aduce aminte de mica bucatarie de acasa.

 

INGREDIENTE

  • jumatate piept de pui (sau 3-4 aripioare)
  • 2 cepe mici
  • 2 morcovi
  • un ou
  • o cana faina
  • patrunjel
  • sare si piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu taitei de casa:

Se pune puiul la fiert in apa cu un praf de sare.
In timp ce puiul se fierbe faceti taiteii: puneti faina intr-un bol si spargeti oul, adaugati un praf de sare.

Faceti coca din oul si faina, apoi presarati faina pe o suprafata plana si intindeti aluatul  foarte subtire.

Rulati coca si taiati-o pe jumatate.

Taiati aluatul in felii subtiri, presarati putina faina apoi desfaceti taiteii.

Cand puiul sa fiert si nu se mai formeaza spuma taiati ceapa marunt si morcovii bastonase(eu am tocat o jumatate de ceapa si restul le-am pus intregi ca sa le pot scoate la sfarsit, ca supa sa nu fie prea groasa) potriviti de sare.

Dupa ce legumele s-au fiert puneti taiteii in supa si mai lasati sa fiarba 10 minute.

La final adaugati leusteanul tocat marunt.

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1335 puncte

laura_n

1150 puncte

oanapl

1077 puncte

MotanLaOale

1077 puncte

mihaelar63

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
"Musakhan"-Pui "reincalzit" cu ceapa si "sumac"-reteta palestiniana