Sushi a la Cluj

de amalia01 in Mancaruri de post, 18 Mar 2019 | 2503 vizualizari

 

   Ei, hai că v-am deschis apetitul, nu-i așa? Perfect! Acum să vă explic cum se face sushi la Cluj! Și nu, nu este vorba despre sarmale...
 Primavara din farfurie - Retete de post creative

 

INGREDIENTE

  • 500 g orez pentru sushi
  • 3 cani de apa
  • 50 ml oțet
  • un praf de sare
  • 5 foi nori
  • castravete
  • morcov
  • ardei
  • Optional:
  •  surimi
  • file de ton afumat și condimentat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sushi a la Cluj:

Orezul îl speli din 4-5 ape, până când rămâne curat, apoi adaugi 3 căni de apă fierbinte și îl acoperi cu un capac. Îl lași așa 15 minute, după care îl pui la fiert . Trebuie să fiarbă 20 de minute la foc mic. Adaugi otetul si lași orezul să se răcească .

Între timp cureti castravetele de coaja, ceva mai gros. 

Feliezi morcovul cu ajutorul dispozitivului de curățat cartofii. 

Tai ardeiul în felii subțiri. 

Pe o folie de plastic așezi cu grijă o foaie nori ,cu partea lucioasă în sus. Întinzi cu mâna un strat de orez de cca 0,5 cm și fasii din restul ingredientelor. Rulezi strâns și dai la frigider. 

Servesti sushi taiat în felii groase de cca 1 cm, alături de sos de soia. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sushi a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Panacris 1

18.03.2019, 17:00

Rocsi 1

20.03.2019, 19:44

Arata bineee!

dantes 1

23.03.2019, 09:29

Interesant!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu mamaliga