Tagliolini al nero di seppia e cozze

de mihaelar63 in Fructe de mare, 12 Ian 2015 | 4821 vizualizari

 

Pastele proaspete cu cerneala de sepie sunt atat de spectaculoase incat nu ma pot opri a le prepara de cate ori [ rar ] le pot achizitiona . Se prepara in general cu fructe de mare . Cum eu am deschidere doar la ... Somes si Aries am folosit midii [ sunt mai accesibile si ca pret]. Preparatul are timpi atat de rapizi de executare incat in 10 minute se poate pune pe masa pentru servit .

 

INGREDIENTE

  • 250 gr tagliolini proaspete cu cerneala de sepie
  • 300 gr midii decorticate congelate
  • 50 ml ulei
  • 50 ml vin alb
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei iute rosu- verde
  • 1 varf cutit turmeric pudra
  • 1 rosie
  • 6 catei usturoi
  • zeama lamie
  • patrunjel verde
  • frunze busuioc
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliolini al nero di seppia e cozze:

Pastele se fierb in apa clocotita cu sare 4 minute si se scurg .

Legumele se curata si se spala .

Se trage usor in uleiul din tigaie usturoiul tocat , ardeiul iute si se aduga scoicile .

Adugati rosia tocata , ardeiul taiat fasii mici si turmericul .

Turnati deasupra vinul . Sarati si lasati pe foc maximum 4-5 minute .

Se amesteca la sfarsit cu patrunjelul verde tocat .

Eu am mai pus zeama de lamaie . Am simtit ca scoicile cer mai multa aciditate .

TIPS-URI

1

Nu depasiti timpii de fierbere / inabusire .Pastele trebuie sa ramana a la dente . Scoicile se vor sfarma daca sunt prea mult pregatite .

2

Atentie culoarea prudrei de turmeric este foarte puternica , poate pata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliolini al nero di seppia e cozze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

mihaelar63 1

12.01.2015, 15:38

)))

Bunica 1

12.01.2015, 17:46

Ce farfurie colorată!

Xandrinne 1

13.01.2015, 06:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti al Nero di Seppia e Frutti di Mare