Tarta cu blat raw vegan si pere

de mimmi in Vegan / Raw vegan, 13 Mar 2019 | 6940 vizualizari

 

Retete de post creative

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta avem nevoie de :
  • 100 g fulgi de ovaz
  • 150 g migdale
  • 100-125 g curmale fara samburi
  • 3 linguri unt de cocos
  • Pentru caramel raw vegan :
  • 150 g curmale fara samburi
  • un praf de sare
  • 1 lingura unt de cocos
  • Pentru umplutura:
  • 500 g pere
  • 1lingura miere
  • 1 lingurita unt de cocos
  • Pentru ornat :
  • Fulgi de migdale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu blat raw vegan si pere:

1.Pentru blat, punem la inmuiat in apa fierbinte migdalele iar separat curmalale, pentru cca. 2-3 ore.

Daca aveti un blender cu putere mare nu trebuie sa stea asa mult la inmuiat.

Blenduim curmalele impreuna cu migdalele si ne ajutam cu putina apa in care au stat la inmuiat, pentru a blendui mai usor.

Intr-un bol amestecam compozitia de mai sus cu fulgii de ovaz si untul de cocos topit.

Intindem compozitia intr-o forma din silicon, inclusiv pe margini si dam blatul la congelator pana pregatim restul umpluturilor.

 2.Pentru caramelul raw vegan:

Punem la inmuiat curmalele pentru 15-20 de minute.

Le blenduim cu un praf de sare si mai daugam din apa in care au stat la inmuiat, pana ajungem la consistenta dorita.

Acest caramel il putem folosi in multe deserturi raw vegane, pe post de crema sau sos.

Pentru ca am avut nevoie de un caramel putin mai tare, am adaugat si o lingura de unt de cocos topit.

3.Pentru umplutura de pere:

Am decojit perele si le-am taiat feliute.

Le-am pus intr-o tigaie antiaderenta cu o lingurita de unt de cocos si le-am lasat pana s-au inmuiat si au devenit aproape piuree.

Stingem focul si adaugam o lingura de miere, dupa care lasam compozitia sa se raceasca.

*Puteti adauga scortisoara, esenta de vanilie etc.

4.Scoatem blatul din congelator, intindem caramelul iar pe deasupra asezam perele.

Punem o folie alimentara peste tava si dam la frigider pentru cel putin 3-4 ore. (eu am lasat-o peste noapte)

Dupa ce s-a intarit blatul, (cremele raman moi) ornam cu fulgi de migdale si servim.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu blat raw vegan si pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

14.03.2019, 20:48

Suna bine si cred ca este si super gustoasa!

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 22:09

Anett 1

27.11.2021, 00:52

Super!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Crema de avocado cu banane