Tarta cu cartofi si bacon

de piko in Aperitive / Garnituri, 26 Mar 2012 | 6995 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt Aluat
  • 250 g faina
  • 150g unt moale
  • o lingurita de zahar
  • 1 ou
  • 2 linguri de lapte
  • sare
  • Pt umplutura
  • 250g bacon afumat
  • 2 cartofi medii
  • 1 ceapa mare
  • 8 linguri de smantana lichida
  • patrunjel tocat (3 linguri)
  • ciuperci din conserva (optional)
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu cartofi si bacon:

Aluatul: Intr.un bol se pune faina cu zaharul, sarea si untul. Se amesteca pana se incorporeaza untul, apoi se adauga oul si cele 2 linguri de lapte. Se framanta bine apoi se formeaza o mingiuca din coca, care se inveleste in folie de plastic  si de da la frigider o ora. Eu de obicei cumpar coca pt aceasta tarta. Cine prefera sa cumpere este nevoie de 2 coci.

Pt umplutura: Baconul se taie in cubulete, cartofii curatati si spalati se taie in rondele destul de subtiri. Ceapa se curata si se taie in feliute subtiri. Intr-un bol separat se amesteca cele 8 linguri de smantana lichida cu sarea, piperul si cele 3 linguri de patrunjel tocat marunt. Int-un castron se pun cartofii, ceapa si baconul, peste care se adauga smantana lichida preparata si se amesteca bine. Aluatul se inparte in 2 (sa fie o parte mai mare si una mai mica)

Forma pt tarta se unge cu unt. Partea mai mare de aluat se intinde cu sucitorul si se aseaza in forma de tarta. Se toarna umplutura in forma si deasupra se pune partea mica de coca intinsa cu sucitorul.

Se unge deasupra tarta cu un ou batut si  se da la cuptor la 200 grade, 50 de minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cartofi si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu bacon,ceapa si branza