Tarta cu ciuperci

de Ela68 in Aperitive / Garnituri, 26 Feb 2013 | 9334 vizualizari

 

Un aperitiv foarte gustos, care se poate servi si ca fel de mancare.

 

INGREDIENTE

pentru aluat :

  • 180 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 325 gr faina

umplutura :

  • 2 cepe mari
  • 600 gr ciuperci
  • 300 ml smantana
  • 3 oua
  • 1 legatura patrunjel
  • sare, piper, verdeturi de provance
  • 200 gr parmezan
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciuperci:

Amestecam toate ingredientele, pentru obtinerea unui aluat sfaramicios. 

Invelim coca intr-o folie de plastic si o dam la frigider 30 minute.

Calim ceapa cu putina sare in doua linguri de ulei .Adaugam ciupercile taiate mai grosier si lasam pana se evapora apa si se calesc putin.Adaugam jumatate de legatura de patrunjel.

Intre timp amestecam ouale cu smantana, patrunjelul ( initial am pus jumatate de legatura si mi s-a parut putin, asa ca am pus si cealalta jumatate, de aceea este impartita ), 1 lingurita verdeturi de provance, sare si piper. Cand ciupercile s-au racit le adaugam peste compozitia de ou si smantana.

Intindem aluatul si il asezam in forma de tarta ( diametrul 24 cm ) tapetata cu ulei si faina. Il intepam cu furculita din loc in loc si-l  lasam 10 minute in cuptorul preincalzit. Apoi adaugam umplutura.

 Presaram parmezan si din coca ramasa de la marginile taiate ornam dupa preferinta.

 Se da la cuptor aproximativ 35-40 minute.

 Se scoate din forma si se poate servi calda sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1335 puncte

laura_n

1150 puncte

oanapl

1077 puncte

MotanLaOale

1077 puncte

mihaelar63

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu zucchini, ghebe, ardei si leurda