Tarta cu ricotta si spanac

de BuburuzaBubu in Aperitive / Garnituri, 14 Iun 2012 | 8398 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat
  • 250 gr faina
  • 125 gr unt
  • 1/2 lingurita sare
  • 6 linguri de apa rece
  • Umplutura
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 500 gr spanac oparit,scurs si tocat
  • 250 gr ricotta
  • 100 gr smantana
  • 1 lingura ulei de masline
  • 100 gr bacon cuburi
  • 2 oua
  • 30 gr parmesan ras
  • sare,piper
  • Felii de rosii si ardei iute/optional
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ricotta si spanac:

Aluat: Se pun toate ingredientele intr-un bol, framantam, dupa care facem o bila din aluat, o invelim in folie alimentara si o tinem in frigider 30 minute

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Incingem uleiul de masline in tigaie in care calim ceapa, usturoiul si  baconul. Adaugam spanacul si se mai caleste inca 2-3 minute la foc mediu. Condimentam cu sare si piper. Se lasa cateva minute sa se racoreasca.

Ricotta o amestecam cu ouale, samantana si parmesan, adaugam spanacul(daca mai este nevoie condimentati cu sare si piper). Amestecam pentru omogenizare.

Punem aluatul pe masa unde in prealabil am cernut faina si intinde aluatul cu sucitorul. O forma de tarta (30 cm) se captuseste cu hirtie de copt sau unt si faina. Aluatul de tarta se aseaza in forma si intepam din loc in loc cu furculita. Se toarna compozitia de spanac si se niveleaza, decoram cu rosii si ardei iute.

Bagam tarta la cuptorul in prealabil incalzit la o temperatura de 200 de grade pentru cca 40-45 min. Se lasa la racit cca 30 minute inainte sa o servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ricotta si spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Sim0na 1

14.06.2012, 22:43

Imi place tare mult tarta asta!!

mihaelar63 1

15.06.2012, 16:48

Arata exeptional de diferita

andreea_angelo 1

25.06.2012, 14:42

yami yami mi sa facut foame---

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella