Tarta delicioasa cu zmeura

de Cocktail_of_Senses in Prajituri, 2 Aug 2014 | 5116 vizualizari

 

Astazi am preparat o tarta foarte usoara de zmeura, perfecta pentru zilele toride.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 25 gr faina
  • 25 gr indulcitor sau zahar
  • 110 gr unt rece
  • o lingura de lapte
  • Pentru crema aveti nevoie de:
  • 500 ml lapte
  • o lingura de indulcitor/zahar
  • o pastaie de vanilie
  • 5 galbenusuri
  • 60 gr indulcitor/zahar
  • 40 gr amidon alimentar
  • un pahar cu varf de zmeura proaspata
  • In plus, veti mai avea nevoie si de o tava pentru tarta.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta delicioasa cu zmeura:

Incepeti prin a pregati aluatul. Amestecati faina cu indulcitorul, untul si laptele si framantati cu mana pana obtineti un aluat pe care il lasati la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Dupa ce timpul s-a scurs, intindeti cu grija aluatul pe un blat presarat cu faina din belsug. Aveti grija sa nu se rupa! Apoi rulati aluatul pe forma facaletului si asezati-l in tava pentru tarta unsa cu unt. Folosindu-va degetele modelati aluatul dupa forma tartei.

Introduceti aluatul in cuptorul preincalzit (180 grade) pentru 30 de minute.

In acest timp ne ocupam de crema. Puneti laptele cu o lingura de indulcitor si miezul de la pastaia de vanilie la fiert, la foc mic. Cand laptele este aproape sa dea in clocot, adaugati amestecul de galbenusuri, indulcitor si amidon. Amestecati incontinuu pana cand capata consistenta unei creme si lasati la racit.

Dupa ce aluatul si crema s-au racit, montati tarta si ornati cu zmeura. Musai ca prajitura sa fie lasata la rece inainte de a fi savurata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta delicioasa cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu struguri, piersici si crema de mascarpone