Tavalita in nuca de cocos

de Gherca Daniela in Prajituri, 30 Apr 2014 | 19732 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 350 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita si jumatate de miere de albine
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 60 g margarina
  • Pentru glazura:
  • 220 g zahar
  • 220-250 ml lapte
  • 200-250 g margarina sau unt
  • 50 g cacao
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tavalita in nuca de cocos:

Blatul: Am separat ouale, albusul l-am batut spuma cu zaharul, am adaugat si galbenusurile, dupa ce s-a topit zaharul, am pus mierea si putin cate putin din margarina moale (lasata peste noapte la temperatura camerei), am omogenizat totul, pe urma am adaugat laptele si faina amestecata cu praful de copt, am mixat bine pana la incorcorarea lor.

Am pus compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si data la cuptor pentru aprox. 40min.

Cand prajitura este gata o lasam sa se raceasca si apoi o portionam in patratele sau dreptunghiuri subtiri, in functie de preferinte.

Glazura: Punem laptele intr-un ibric la foc, impreuna cu zaharu si cacao, cand incepe sa dea in clocot oprim focul si adaugam margarina taiata bucatele mici. Dupa ce s-a topit margarina, luam fiecare bucatica din blatul taiat si o bagam in glazura, apoi in nuca de cocos. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalita in nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

_Alina_ 1

01.05.2014, 16:13

Andreea111 1

03.05.2014, 17:31

Prajitura aceasta e buna daca vrei sa dai in diabet! 350g de zahar? sunteti constienti? Am incercat-o si a fost un fiasco total! Rusine site-ului sa posteaza asemenea retete!

Gherca Daniela 1

03.05.2014, 21:41

Andreea111 daca tie nu iti place, asta nu inseamna ca nu le place la nimeni...gusturile nu se discuta!
Eu am facut aceasta prajitura pentru ca familia mea a cerut sa o prepar asa dulce cum e, si avand in vedere ca nu o fac in fiecare zi, merge perfect la o cafea neindulcita.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Blana de urs"