Tocanita de calamari

de cristeena20 in Fructe de mare, 1 Mar 2020 | 3832 vizualizari

 

Reteta asta o fac destul de des si mereu schimb ceva la ea-de data asta am gatit-o in vasul meu preferat-tajine. Dar se poate face in orice tigaie-cratita cu capac. 

 

INGREDIENTE

  • Calamari (500 gr)
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 adei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 2 catei de usturoi
  • 1 rosie bine coapta
  • 3 linguri pasta de rosii
  • sos picant
  • sare, piper, boia iute, curry
  • ulei de masline
  • foaie de dafin
  • 1 pahar de vin alb
  • concentrat -supa fructe de mare
  • coriandru proaspat
  • Garnitura:
  • 1,5 cani orez basmati
  • 3 cani apa
  • sofran (cucurma)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de calamari:

Eu am cumparat calamari congelati si i-am lasat in apa la dezghetat, apoi i-am curatat si i-am taiat in bucati potrivite;

Intr-o tigaie-cratita taiem ceapa, ardeiul solzisori si le punem la prajit putin in ulei de masline-sa nu fie foc prea mare a se arde.

Cand s-a inmuiat, adaugam rosiile cubulete si lasam sub capac sa se inmoaie; adaugam sare, piper, boia, curry, foaie de dafin, sos picant si usturoi tocat marunt; 

Adaugam calamarii si amestecam apoi turnam pasta de rosii si apoi dupa 3 minute vinul. Lasam sa scada si apoi punem putina supa -concentrat de fructe de mare. Acoperim si lasam sa fiarba.

Cand e moale si sosul potrivit de redus aduagam coriandru proaspat si stingem.

Servim alaturi de orez cu sofran.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de calamari" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de midii la tigaie in sos de vin alb si usturoi