Tort cu sticla de sampanie

de janet in Torturi, 22 Apr 2010 | 7096 vizualizari

 

Acest tort l-am facut pentru un prieten si s-a dovedit a fi o surpriza deosebita!Pentru acesta ar trebui sa avem florile si frunzele de trandafir facute de dinainte,cu care vom decora sticla de sampanie.

 

INGREDIENTE

  • -7oua
  • -7 linguri de zahar
  • -6 linguri de faina
  • -un praf de sare
  • pentru crema:
  • -400 gr ciocolata menaj
  • -300 gr frisca lichida
  • -100 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu sticla de sampanie:

Blatul:

batem spuma albusurile cu zaharul ,cind spuma este ferma adaugam galbenusurile si amestecam usor,apoi adaugam si faina amestecind de sus in jos .Ungem o forma de tort ,punem aluatul si coacem la cuptorul incins de dinainte fara a deschide cuptorul,cind s-a rumenit frumos incercam cu o scobitoare ,daca iese curata ,blatul este gata.

Crema:

punem pe foc frisca si ciocolata rupta bucati sau data prin razatoare,cind s-a topit tragem la o parte ,lasam sa se racoreasca si adaugam untul la temperatura camerei amestecind bine cu mixarul,dam crema la frigider si pregatim blatul pentru montare.

Montare:

Pe mijlocul blatului decupam un cerc cit sticla de sampanie si impartim blatul in 3 foi pe care le umplem cu crema de ciocolata.Deasupra punem glazura tot de ciocolata;150g de ciocolata menaj,75 ml frisca lichida si 30g unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu sticla de sampanie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe pufoase cu cacao și ciocolată albă -  Rețeta perfectă pentru un desert delicios

pe 07.10 la 10:35

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si rom