Tort Dark extreme

de oana_d in Torturi, 11 Feb 2011 | 4883 vizualizari

 

Varianta ciocolatoasa de "Padurea neagra".

 

INGREDIENTE

  • - blatul:
  • 10 oua,
  • 10 linguri de zahar,
  • 8 linguri de faina,
  • 2 linguri de cacao,
  • un plic de praf de copt,
  • un plic de zahar vanilat,
  • 3 linguri de rom bautura.
  • - crema de rahat cu lamaie, 250 g
  • - crema de ciocolata:
  • un pachet de unt,
  • 2 linguri pline cu cacao,
  • 3 linguri de zahar,
  • zeama de la o portocala,
  • coaja de la 2 portocale,
  • o ciocolata cu lapte,
  • o ciocolata Heidi 75 % cacao,
  • 100 ml rom bautura.
  • 500 g visine
  • - sirop:
  • 500 ml apa,
  • 5-6 linguri de zahar,
  • 150 ml rom.
  • - glazura:
  • o lingura de crema de ciocolata si
  • o ciocolata Heidi Dark extreme, 85% cacao.
  • - decor:
  • 150 ml frisca, sau dupa dorinta.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dark extreme:

Blatul l-am facut ca pe un pandispan: bat intai albusurile spuma, apoi adaug zaharul, galbenusurile pe rand, pun romul si vanilia, incorporez faina amestecata cu praful de copt si cu cacao. Am dat compozitia in tava de tort diametrul de 28 cm, unsa cu mult ulei, aproximativ 40 de minute la foc mediu.  Am scos din cuptor si am lasat blatul sa se raceasca in suportul sau din care am scos doar cercul lateral.

Crema de rahat si lamaie se face astfel: se rade coaja de la lamaie, se da rahatul prin masina, apoi lamaia curata de coaja alba ramasa; se amesteca bine toate cele 3 ingrediente apoi se incorporeaza 1-2 linguri de unt.

Crema de ciocolata: 50 g din unt, zeama de lamaie, cacaoa si zaharul le pun la bain marie aproximativ 10-15 minute, pana cand se topeste zaharul si incepe usor-usor sa se ingroase compozitia. Apoi dau deoparte si pun razatura de portocala, romul si ciocolata bucatele. Amestec pana cand ciocolata se integreaza bine-bine in crema si adaug restul de unt. Se amesteca bine pana cand se racoreste.

Blatul l-am taiat in 3 apoi l-am insiropat cu un sirop facut din apa si zahar (puteti pune zahar dupa gust, maximum aceeasi greutate ca si a apei) puse pe foc sa dea cateva clocote, la care am adaugat romul dupa ce am dat deoparte ibricul. Siropul il torn fierbinte peste blaturi, ca sa intre mai repede in prajitura.

Peste primul blat am turnat crema de lamaie si apoi visinele una cate una in asa fel incat sa acopere complet suprafata.
Am pus al doilea blat iar peste el 2/3 din crema de ciocolata si peste crema, al treilea blat.

Am scos o lingura  din crema de ciocolata ramasa si am pus-o intr-un ibric, apoi cu restul am uns partea laterala a tortului.
Lingura de crema am topit-o la bain marie si apoi am adaugat o ciocolata Heidi Dark Extreme 85% cacao rupta bucatele. Am glazurat tortul cu un strat gros care s-a intarit imediat.
Peste noapte am lasat tortul la rece iar a doua zi l-am decorat cu putina frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dark extreme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (16)

mamidesara 1

12.02.2011, 16:41

superb si cred ca delicios

adry88 1

04.07.2011, 16:04

diaconta 1

30.01.2013, 08:48

La multi ani !!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de gris