Tort Foret Noir

de Ela68 in Torturi, 8 Noi 2012 | 14898 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 160 gr zahar
  • 140 gr faina
  • 50 gr cacao
  • 1 borcan compot de visine
  • 200 gr jeleu de visine
  • 100 ml visinata ( facultativ )
  • visine din visinata pentru ornat - sau visinele din compot
  • 600 gr smantana pentru frisca
  • ciocolata pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Foret Noir:

Se mixeaza ouale cu sarea si zaharul aproximativ 20 minute pana ce acestea isi tripleaza volumul. Adaugam cate putin din faina deja cernuta, amestecand usor cu un tel de sus in jos. Urmeaza cele 50 gr de cacao. Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt unsa cu unt si se niveleaza Atentie ! Nu se toarna compozitia in acelasi loc, deoarece riscam sa obtinem un blat care creste foarte mult in centru. Apoi il introducem in cuptorul preincalzit, aproximativ 30 minute. Il lasam sa se recaesca in cuptor cu usa intredeschisa, apoi il asezam pe un gratar.

Cand s-a racit complet, il taiem in trei felii cat mai egale.

 Insiropam prima felie de blat cu zeama de la compotul de visine in care am adaugat 100 ml visinata. Intindem apoi uniform jumatate din jeleu.

Batem frisca, o impartim in trei , iar o parte o punem deasupra jeleului, lasand doua "transee" libere in care vor intra visinele din compot la care am scos samburii. ( de data asta am ne-am facut de cap si am folosit doar visine din visinata ! ) Procedam la fel cu a doua felie.

Dupa ce punem si ultima felie, o insiropam si imbracam tortul in frisca. Ornam cu visine ( din visinata, sau cu visinile din compot ) iar deasupra aschii de ciocolata.


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Foret Noir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu mascarpone, crema de ciocolata si zmeura