Tort Red Velvet

de epurasha2bb in Torturi, 4 Ian 2011 | 7427 vizualizari

 

de craciun mi-am propus de mult sa fac un tort red velvet insa nu gaseam o reteta potrivita sa ca am luat de ici ceva de colo ceva si a iesit ceva gustos si aspectuos in final dar nu atat de ''red'' cat voiam eu ci mai mult''velvet'' :)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • aprox 300 g faina
  • 2 linguri iaurt
  • 1 nuca unt
  • 2 lingurite colorant alimentar rosu
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita bicarabonat de sodiu stins in  1 varf lingurita otet
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 3 linguri cacao pudra
  • 1 esenta de rom , apa si 3 ;linguri zahar pt.insiropat
  • pt.crema:
  • 1 cutie crema mascarpone de 250 g
  • 1 ciocolata neagra cu trufe Katy facuta bucatele
  • 1 cutie mica de frisca Hulala
  • pt.decor final
  • frisca si cirese confiate


Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Red Velvet:

Se freaca spuma untul cu zaharul si colorantul rosu si se amesteca apoi cu galbenusurile. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se amesteca apoi cu galbenusurile si la final se adauga faina amestecata cu cacaoa si cu bicarbonatul de sodiu stins in otet. Se picura putina esenta de vanilie. Se coace un blat maroniu rosiatic ce se va taia in 2 discuri.

Apoi crema se face foarte rapid batand cu mixerul frisca cu mascarponele si daca va place mai dulce adaugati si 2 linguri de zahar pudra.Apoi se adauga cubulete mici de ciocolata neagra cu trufe.Se insiropeaza balturile cu sirop simplu de apa cu zahar si esenta de rom.Se umplu cu crema , se orneaza cu frisca si cirese si se da la rece vreo 3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Red Velvet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata