Turte de Craciun (poalele Maicii Domnului)

de adasev12 in Dulciuri, 25 Dec 2013 | 11678 vizualizari

 

Eu aceste turte le-am descoperit de cand sunt aici in Moldova...la noi in Ardeal nu se fac...sunt ff bune...si se fac in Ajun de Craciun si se dau de pomana...super...ammancat o farfurie mare....De obicei se fac din aluat de casa, din apa si faina...dar noi am fost mai lenese anul asta( mai mult soacra.-mea...) si am cumparat foi de placinta

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete foi de palcinta
  • nuca dupa gust, cam 500 g am pus noi
  • coaja rasa dela 4 lamai si o portocala
  • 3 esente de rom
  • zahar dupa gust
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte de Craciun (poalele Maicii Domnului):

Foile de placinta se desfac cu grija si se taie in 4 parti, apoi se ia bucatica cu bucatica si se prajesc pe plita.  Dupa ce se prajesc toate se pun la inmuiat in sirop facut din apa, zahar si esenta de rom. Nuca se prajeste si se macina, se amesteca cu zahar din belsug si coaja rasa de la lamai si portocale.

Pe farfurii se asaza un rand de foi inmuiate, apoi se presara nuca aromata din belsug, se pune alt rand de foi si tot asa. Deasupra se pune un strat mai gros de nuca. Cu cat foile sunt mai insiropate, cu atat mai bune sunt turtele.

TIPS-URI

1

aceste turte se sfintesc de catre preot, inainte de Craciun (numai foile prajite), apoi in seara de Ajun se pun cu nuca si se fac farfurii care se dau de pomana pt. cei dusi la cele sfinte, sa fie de sufletul celor dragi mie si plecati dintre noi: mamaia Neta, bunica Lucretia si bunicul Nicolae!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte de Craciun (poalele Maicii Domnului)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Turte - Pelincile lui Isus